Sandra Verbruggen

Organisator @ Eindhoven Kantelt

In de loop der jaren heb ik vele tientallen rectoren, directeuren en andere leidinggevenden gecoacht, interscholaire intervisiegroepen begeleid en cursussen op maat verzorgd. Daarnaast houd ik me de laatste jaren diepgaand bezig met identiteit en inspiratie. Op scholen van alle denominaties.

Ik deel de visie van Jan Rotmans dat we in een kantelfase leven. Van een verticale, centrale en verzuilde samenleving naar een horizontale, decentrale netwerksamenleving. Oude waarden verdwijnen, nieuwe ontstaan. Ook het onderwijs verandert. Ik werk met hem samen in twee groepen. In de kerngroep werken we aan kanteling binnen bijvoorbeeld de zorg, het bedrijfsleven, de energie en het onderwijs. In de onderwijskantelgroep bespreken we hoe we de kanteling in die sector vorm kunnen geven. Als je met jouw school bezig wilt zijn met kanteling dan wil ik daarin graag met je meedenken.

Daarnaast hou ik me zich bezig met het onderwerp Bildung. Brede vorming ben ik voorzitter van de denktank van de Bildung Academie in Amsterdam. Een platform opgezet door studenten en hoogleraren van de UvA. De visie zoals die daar verwoord wordt, deel ik. Als je met je school bezig wilt zijn met het onderwerp Bildung, dan kan ik je daarbij terzijde staan.